Zdejmowanie skóry z tchórzy

– c) używając trójkątnego metalowego uchwytu zdejmuje się skórę z ogona po uprzednim oddzieleniu jej przy nasadzie d) oskórowany zad nabija się na hak i oburącz ściąga się skórę aż do pach

– e) ściąga się skórę z przednich kończyn, podobnie jak z tylnych f) zdejmuje się skórę z głowy, wraz z powiekami, nozdrzami i wargami. W trakcie skórowania w celu uchronienia skór przed zaplamieniem należy używać trocin z drzew liściastych, które powinny się znajdować w skrzynkach na stanowiskach do skórowania. Posypując mizdrę trocinami unika się zabrudzenia skóry krwią i nadmiernego jej natłuszczenia. Podczas skórowania należy postępować ostrożnie, aby nie naciąć, nie rozciąć ani nie rozerwać skóry.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *